Slnko svieti a gril láka čo tak nový nápad od šéfkuchára?
Keď nám takto pekne svieti slnko určite veľa z nás myslí na to ako budeme stáť pri grile a niečo voňavé pripravíme a popritom si oddýchneme.
Ku steaku ci halumi veľa toho netreba ale taká menšia zeleninová príloha vždy poteší.
Pečená mrkva so zázvorom a medom
1 kg mladej mrkvy s vňaťou
15ml alebo jedna polievková lyžica olivového oleja
2 na drobno nasekané cibuľky šalotky
2 strúčiky cesnaku
15ml alebo jedna polievková lyžica najemno nastrúhaného čerstvého zázvoru
15 ml alebo jedna polievková lyžica medu
Rúru predhrejte na 230 ° C Zelené vňate mrkvy odrežte ale ponechajte tak 2,5 cm (1 palec) Na nelepivý plech na pečenie alebo vyložený plech papierom dajte mrkvu s olejom. Soľ a korenie. Pečieme 15 minút. Po po 1ť minútach pridajte zvyšné ingrediencie a pokračujte v pečení ešte ďalších 15 minút alebo dovtedy, kým nebude mrkva jemná a zlatistá, počas pečenia ju nezabudnite niekoľkokrát premiešať.